Hibaüzenet

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? include_once() függvényben (/home/juhasz/domains/fotography.hu/public_html/includes/bootstrap.inc 1374 sor).
Amatőr fotósként kezdtem pályafutásomat. 19 évesen volt az első önálló kiállításom, 23 évesen avanzsáltam profivá, onnantól a Művészeti Alap részére készítettem posztereket, naptárakat, melyek több százezres példányszámot értek el. 
Számtalan kiállításom volt itthon, Európában és az Egyesült Államokban.
Jelentősebb megbízóim (többek között): Estée Lauder, Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata,Schwarzkopf, Beyersdorf, Levi’s, BMW, Volvo, Chanel, Caola, IKEA, WESCAST, Állami Biztosító, Medicina Kiadó, Eü Minisztérium, Állami Operaház, Miskolci Szimfonikus Zenekar.
Céloma látáskultúra fejlesztése,  a  fotográfiai feladatokat minél magasabb művészi színvonalon oldjam meg.
Tanítottam főiskolán, vezettem képzőművész mesterkurzust , és jelenleg is vezetek egy fotóklubbot .

https://www.youtube.com/watch?v=uEiGsHeU3Us

https://www.youtube.com/watch?v=IT3Q85aBd7k

Rólam írták:

"Tisztelt vendégek!

Juhász Attilával 3 évtizedes a munkakapcsolatom, ami egyre inkább baráti kapcsolattá formálódott. Számtalan tervező és grafikai munkámhoz  készített kiváló minőségű fotókat, mindig odaadó lelkiismeretességgel, és magas  művészi színvonalon . Közös munkáinkban egyenrangú alkotónak tartottam és nem csak barátságból.  2000-ben örömmel nyitottam meg szép és sikeres kiállítását a Duna- Palotában “Tűztánc” címmel.
Akkor is ostobaságnak neveztem azt a vitát, hogy  művészet-e a fotózás, hogy van-e fotóművészet? Természetesen volt, és ma a digitális fotózás elképesztő elterjedésével is van. Manapság, a  tárgyfotózás, reklám és riportfotózás, portré és eseményfotózás, repro, dokumentumfotózás stb. időszakában nagy  a képínség. Azonban az emberek többsége nem a szépséget keresi, értékeli és fizeti meg, csupán a szenzációt - akkor is - ha a kép rossz, ronda, gusztustalan, dilettáns. A jó fotós-fotóművész nem csak technikával, eszközökkel rendelkezik, hanem művészi, esztétikai, képi kultúrával és belső késztetéssel, hogy kifejezze gondolatait, érzelmeit - de elsősorban képi látomásait, melyeket nem a véletlen kínál számára. 
Eszközeivel, tudásával, kitartó szorgalmával mindent megtesz, hogy a fantáziában megjelenő képi látomást elénk varázsolja. Eszköztárában a tárgyi világon túl ott vannak a jelképek, metafórák, érzelmek, vélemények a világról, melyben élünk. 
Juhász Attila mindezt a kifinomult színek, arányok, formák költői varázsával nyújtja át - mondhatnám újévi ajándékként azoknak, akik megtisztelik őt érdeklődésükkel."

Töreky Ferenc
Grafikusművész – Egyetemi tanár,
A Derkovits Alkotóközösség, múvészeti vezetője, a Képzőművészeti Kiadó múvészeti tanácsadója. A Lektorátus, a MAHÍR szakértője. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének elnökségi tagja, a Plakátművészeti Alapítvány elnöke, tiszteletbeli elnöke. A Budapesti Műszaki Egyetem oktatója a Vizuális kommunikáció és grafikai tervezés tanszéken. Számos könyvet irt tervezett és illusztrált.

-------------------------------

"Szerintem nagyon megérdemled a "sikert", habár tudom Te nem ezért dolgozol, hogy olyan értelemben válj sikeressé, mint a ma oly divatos kereskedelmi csatornákon "keresztneves borzalmak".
Látom azt ahogyan mész a saját utadon belső intuícióid és a csönd által keltett csendes rezgések által vezérelve. 
Minden világos, amikor beszélgetek veled, ott folyamatos energiák áramlanak belőled, amiket valaki megért, vagy nem ért meg. Persze aki nem érti annak úgy is mindegy.
Szóval röviden, nagyon gratulálok és azt gondolom még sok ilyen pozitív visszajelzés lesz, hiszen egyértelmű pozitív üzeneteket küldesz a külvilág felé.
Dórira óriási hatással voltál!"

Üdv, BaKó Gábor  Táncművész Korreográfus

-------------------------------

"I hope he will make all the pictures for Don Giovanni, including the performances! Thank you for sending this wonderful work!!
I'll keep it forever!"

Yours,
Naná Cecchi

-------------------------------

"Örömmel és felszabadultan dolgoztam együtt Attilával, aki természetességgel és oldott légkörben találta meg azokat a beállításokat és színvilágot, melyek hűen tükrözik egyéniségemet.
Szeretem a képeit, mert észreveszi a szépet minden nőben és azt megmutatja nekünk!"

Kertesi Ingrid
operaénekes
Liszt Ferenc díjas
A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze

-------------------------------

"Dear Attila,
thank you very very much for the beautiful Porté ! Finally I have nice pictures of myself!
Thank you again!!"

Yours
Nanà Cecchi

-------------------------------

"Juhász Attila igazi művész. Mindenkiben észreveszi azt, amit érdemes fénykép papirra tenni. Nagyon tehetséges. Rengeteget lehet tőle tanulni mindenkinek - akár egy énekesnek is, mivel Attila fényképei visszatükrőzik azt, ami a valóság. Megnézve a munkáját, rájöhetünk, hogy milyen arckifejezés áll jól, mit változtassunk, javítsunk ahhoz, hogy az alakított szerep fejlődjön.
Nagyon örvendek, hogy megadatott az a szerencse, hogy együtt dolgozhattunk.
További sikereket kívánok."

Vigh Ibolya
Operaénekes Kolozsvár

-------------------------------

"Attila számtalan portré és előadás képet készített rólam. Művészileg is és emberileg is a legjobb tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Képei színvilága egyedülállóan gyönyörű, ízlése remek és nagyon könnyű vele együttműködni. Megszépítette az elmúlt szezonomat Operaházi jelenléte, mert sok örömet szerzett nekem fotóival."

Váradi Zita
Operaénakes

-------------------------------

"Köszönöm a gyönyörű képeket. A fotóid tényleg a valóság égi mását mutatják."

Sz. Erzsébet

-------------------------------

"Juhász Attila általam ismert munkái a felkészült mondanivalót sűrítő művészember útja a teljesség felé, és annak stációi jól láthatók. A férfi és a nő EGY-ségét és egymás felé való útját jeleníti meg szellemisége tágságával és lelke szabad szárnyalásával. A szív csíráiból egészen a MINDENSÉG-ig nyílik képvilága titkok mozdulatokban való tettenérése, a pillanat kiteljesedése érzékelhető módon tárul elénk.
Költészet, amit láttam Tőle! Köszönet érte!
Finom érzékenységgel és ugyanakkor nagy formában gondolkodik és egyúttal gondolkodtat.
De végtére is minden ember annyit lát a műalkotásban, ahol éppen és akkor tart: szellemi-lelki érési folyamatában."

Szeretettel: Pitti Katalin

-------------------------------

"Egyszerű vonalak, gyönyörű színek, tiszta gondolatok, őszinte baráti segítség. Megerősített abban, amit ezekről hittem."

Dr Virág Ágota

-------------------------------

"Juhász Attilát 20 éve ismerem. Kapcsolatunk alapvetően szakmai területen indult. Megbízójaként, mint  marketing és reklám vezető, több igen fontos közös munkában vettem részt. Attila nem csak kiváló fényképész, hanem magas szintű vizualitással, a verbális tartalom láttatásával és igen egyedi technikák alkalmazásával, nagyban járult hozzá a különféle kampányok sikeréhez. Kiváló érzéke van a termék és modell kapcsolatának érzékletes bemutatására, az ábrázolás máshol nem látható technikai megvalósítására, a közölni kívánt üzenetek vizuális kódolására. 20 éves ismeretségünk alatt mindig a munkája iránti alázatos odaadás, lelkesedés jellemezte, amely gyakran a megbízói konfliktusok kezelésében is eredményesnek bizonyult. Igen sok erőteljes, egyedi és kifejezetten művészi megoldásai miatt méltán tartják a szakmában fotóművésznek. Munkái nemcsak, mint alkalmazott képi művészet, hanem valóban a fotóművészet remek példái. Kiállításainak sikerei is mind ezeket a sorokat támasztják alá. Attila technikai tudásában egyértelműen profi, de ez nagyon kevés volna ahhoz, hogy munkáiban a belső látás mélységei is megjelenjenek, hiszen ezek tették őt igazi művésszé. Szerencsére, mint oktató, az utóbbi években módom volt bevonni őt a szakirányos főiskolai hallgatók gyakorlati oktatásába, amely hallgatóim véleménye szerint is igen tartalmas, eredményes és hasznos volt számukra. Ez fontos, hiszen a gyakorlatban is bizonyított szakembereknek - és Attila ilyen - igen fontos szerepe lehet a diplomás szakemberek képzésében. Örülök, hogy személyesen is ismerhetem Attilát, barátomnak tarthatom, és külön köszönöm, hogy segítségével én is sok mindent megtanulhattam az alkalmazott képi művészetek eme területéről."

Gulyás Gábor
Modern Üzleti Tudományok Főiskolája,
főiskolai docens, tanszékvezető-helyettes
a Kommunikációs Akadémia társigazgatója

-------------------------------


Juhász Attilát tizen valahány éve ismerem. Kezdettől fogva az a fény játék ragadt meg lelkemben, amit kevesen vesznek észre. A festészetben a Vermeer-hez hasonlíthatom, aki játszi könnyedséggel megmutatja, hogy mily jelentőségű, ha egy faktúra selyemfénnyel, vagy direkt fénnyel látszódik. Az ő szemén keresztül más élményben lehet részünk. Lelke van, még ha a mindennapi életben szégyelli is."

Reményi Katalin
jewellery artist

-------------------------------

"Barát-művész aki helyettem is látja és rögzíti amit az én szemem nem vesz észre, az ő optikája mögött örökérvényűvé vállnak."

Tóth Andrea
Építész

-------------------------------

"Képei megérintenek, a létező mögé lát, megmutatja a szépségen túl az örökkévalót. Szeretném elhinni, hogy létezik ez a szenvedélyes világ amit varázsol."

Ölyüs Barbara
2004 hastánc királynő

-------------------------------

"Juhász Attila két lábbal áll a földön - mégis szárnyal. Rendkívül sokoldalú fotóművész, látásmódja egyéni, gondolatai minden nézetből körbejárják az aktuális témát. Képes volt megtanulni a táncművészet alapjait, hogy tisztában legyen alapvető súlyponti helyzetekkel, azaz a balance –al, és látásmódjába beépíteni a Táncosnő ill. Táncos érzékeit. Fontos tudnivaló munkái során: mindig készül, előre gondolkodik, felvázol, előkészít, partnernek tekint, vélhetően erősen koncentrál az éppen soron lévő feladatra. Sokoldalú tehetség, éles látású szakember. Mindig meglepetéseket tartogat a fotóművészet és a hozzá tartozó kísérőművészetek találkozása számára! Elképesztően szuggesztív és erős egyéniség!"

Bakó Gábor
Táncművész táncpedagógus a Győri Nemzeti Színház vezető koreográfusa

-------------------------------

"Tényleg gyönyörűek lettek a képek és nagyon nehéz választani!!!!! De igazából mind tetszik."

Köszönöm szépen
Parádi Györgyi

-------------------------------

"Szóval szuper vagy mint mindig... ;)
Megláttad a pillanatot, hiába, meg van a fotós szemed hozzá... :)
Köszönöm, köszönöm...! Hlavács Zsuzsa.

-------------------------------

"Nagyon tetszenek a képek. Őszinte köszönetem érte. Nehéz volt választani.
Nagyon szépen köszönöm!!!"

Beöthy-Kiss László
Tenor
Operaház magánénekese

-------------------------------

"A klubtársaim sokat vártak a találkozótól, de elsősorban miattad, messze feülmúlt minden várakozást. A hétfői klubnapot a beszámolóval kezdtük. Én szándékosan nem szóltam, de nem is volt rá szükség, mert mindenki, aki érintett volt szuperlatívuszokban beszélt Majkról - mint fotótémáról is - a műtermedről, a kreatív tecnikai ötlteidről, az egyszerű, de praktikus eszközeidről, és hát a hangtecnikáról. Nagyon szerették a barátságos, közvetlen modorodat.
Azt külön hangsúlyozták, hogy nem a régi sikerképeidet mutattad, hanem a legújabbakat. El vannak ragadtatva.
Baráti üdvözlettel:"

Német Gyula

-------------------------------

"Juhász Attila az európai fotóművészet kiváló képviselője. S mint ilyen, pontosan érzékeli a modell egyediségét és esztétikai erényeit. Nagyra értékelem tudását és emberismeretét.
Kedves Attila, köszönöm, hogy barátaid közé fogadtál és annyi gyönyörű fotót készítettél az Operaházi fellépéseimről."

Ionel Pantea, operaénekes